WIST JE DAT...

Wist je dat BrabantSport Brabant sterker maakt door sport?
Lees in deze rubriek het laatste nieuws.

WIST JE DAT IEDEREEN, MET OF ZONDER BEPERKING, MEE MOET KUNNEN DOEN IN BRABANT?

WIST JE DAT...

..sporten en bewegen belangrijk is voor iedereen en voor mensen met een beperking misschien nog wel meer? Sporten en bewegen zorgt voor plezier, zelfvertrouwen, een betere gezondheid en sociale contacten. En steeds meer mensen ervaren dit nu ook zelf. Het afgelopen jaar startte maar liefst 13% van de Brabanders met een beperking en/of chronische aandoening met sporten en bewegen!

..BRABANT COLLECTIEF WANDELT TEGEN DIABETES EN COPD?

Dankzij de inzet van de beweegcoaches van Uniek Sporten Brabant en vele enthousiaste zorgprofessionals deden in Brabant in 2019 maar liefst 1400 mensen mee aan Nationale Diabetes- en COPD Challenge. Landelijk waren en 5000 deelnemers. De deelnemers met diabetes, COPD en/of een andere chronische aandoening werden tijdens het wandelen 20 weken lang beurtelings begeleid door beweegcoaches van Uniek Sporten Brabant, huisartsen, praktijkondersteuners, diabetesverpleegkundigen, diëtisten, fysiotherapeuten en vrijwilligers van diverse sportverenigingen, zodat er altijd professionele ondersteuning aanwezig was. 

WIST JE DAT WE ER IN BRABANT ALLES AAN DOEN OM DE KAMPIOENEN VAN DE TOEKOMST ZO OPTIMAAL MOGELIJK TE ONDERSTEUNEN IN HUN WEG NAAR DE TOP?

WIST JE DAT...

.. het Centrum voor Topsport en Onderwijs namens BrabantSport verantwoordelijk is voor Talentidentificatie? Dit jaar zijn we daarom in samenwerking met zes bonden gestart met het project Saltotoppers. Ruim 50 Brabantse kinderen in de leeftijd van 6 tot 13 jaar deden mee aan de fysieke testdag onder leiding van een Team NL expert. Doel van dit programma: het opsporen van acrobatisch en gymnastisch topsporttalent.

WIST JE DAT...

.. Eindhoven host is voor de landelijke aftrap voor breakdance in voorbereiding op de Olympische Spelen 2024? Voor het eerst in de geschiedenis zal dans in 2024 een onderdeel zijn van de Olympische Spelen. En Brabant barst van het danstalent. Wij kunnen niet wachten..

WIST JE DAT...

.. maar liefst 10 Team Brabant Sporters kanshebbers zijn in een van de categorieën bij het jaarlijkse sportgala van NOC*NSF? En dat toprenner Mike Teunissen, judoka Roy Meijer en weelchairskater Kevin van Eekert onze nieuwste aanwinsten zijn? #trots

WIST JE DAT WE ONDER ANDERE SAMEN MET HET BRABANTSE BEDRIJFSLEVEN BRABANT STERKER MAKEN DOOR SPORT?

WIST JE DAT...

..Eindhoven Airport en BrabantSport hun samenwerking op een wel hele unieke manier bekend maakten? Fasten your seatbelts, want samen met Eindhoven Airport maken wij Brabant sterker door sport! Ambassadeurs Lidewij Welten (hockey), Harrie Lavreysen (baanwielrennen) en Virgil Dey (breakdance, The Ruggeds) waren bij de luchthaven aanwezig om deze samenwerking op spectaculaire wijze in te luiden. Als verbinder in de regio deelt Eindhoven Airport de ambitie om internationale toernooien naar onze provincie te halen en sport te ondersteunen. Ook bieden zij onze sporters voordelen om makkelijker hun plek van bestemming te bereiken. Denk aan de fast track bij security zodat onze Brabantse helden sneller bij de gate zijn en parkeerfaciliteit op weg naar een sportgerelateerde bestemming.

..aanvoerder van ambitie Univé en BrabantSport de afgelopen maanden, door middel van een mobiele pumptrack, maar liefst 1.200 kinderen uit Eindhoven en ’s-Hertogenbosch kennis laten maken met Urban sports?

WIST JE DAT WE GRAAG VOOROP BLIJVEN LOPEN MET DE LAATSTE TECHNOLOGIEËN? INNOVATIE ZIT IN HET BRABANTSE DNA

WIST JE DAT...

...er rondom Urban Sport op dit moment diverse technologische innovaties gedaan worden, die erg relevant en van toepassing zijn in aanloop naar Tokyo 2020? In het vorige magazine presenteerden we de City Legends App, nu de Sensskate uit het project Nano4sport.

WIST JE DAT...

...je ook zittend kunt snowboarden? Benieuwd naar hoe een zitsnowboard werkt en welke toegevoegde waarde dit heeft? Zo werd bijvoorbeeld onderzocht hoe je met een zitsnowboard in een stoeltjeslift kunt plaatsnemen. Onze innovatietak Sports and Technology begeleidde de ontwikkeling van dit project.

Wist je dat wij samenwerken met onder andere fieldlabs zodat sporters met slimme innovaties het beste uit zichzelf kunnen halen, voor performance en vitaliteit? Innovaties die helpen de samenleving vitaler te maken én die topsportprestaties helpen verbeteren? Zo is het bijvoorbeeld met moderne technologie mogelijk om op enkele millimeters nauwkeurig een zwemslag te meten.

Bij het InnoSportLab de Tongelreep in Eindhoven is er jaren gewerkt aan de ontwikkeling van een systeem dat het 3D bewegingspatroon van een zwemmer in kaart brengt. Dit geeft de mogelijkheid om op enkele millimeters nauwkeurig een slag te meten en zo de slag te verbeteren. Geen wonder dus dat de Nederlandse zwemtop in Eindhoven traint ☺…

BRABANTSPORT ONDERSTEUNT JAARLIJKS EEN AANTAL TOPSPORT-EVENEMENTEN. WIL JE DEZE EVENEMENTEN VAN DICHTBIJ MEEMAKEN?