WIST JE DAT...

Wist je dat BrabantSport Brabant sterker maakt door sport? Lees in deze rubriek het laatste nieuws van onze programma's.

...WE INZETTEN OP TALENTONTWIKKELING

Ben jij, of ken jij iemand in de leeftijd van 7-13 jaar die echt altijd en overal zijn of haar kunsten wil laten zien? Dan zoeken we jou! Je kent het wel… een salto op de bank, overal en nergens springen met je skateboard, de gekste dingen op een trampoline doen. Super gaaf en cool om te doen. Maar dan kan er misschien nog wel veel meer. Er is namelijk een veel betere plek om je talent te laten zien: DE SALTOTOPPERS ACADEMY!

... HET EEN MOOIE SPORTZOMER WORDT?

De komende maanden doen ontzettend veel Brabantse topsporters mee aan grote, internationale toernooien.

Zo komt Sjef van den Berg in actie bij het WK Handboogschieten in ’s-Hertogenbosch

Oranjeleeuwinnen Daniëlle van de Donk en Kika van Es shinen bij het WK damesvoetbal in Frankrijk

Bas Verwijlen de Europese titel schermen binnen probeert binnen te halen

Rolstoeltennisser Maikel Scheffers Brabant vertegenwoordigt op Wimbledon

Marianne Vos acte de presence geeft in zowel LA Course als de Giro Rosa

BRABANTSPORT ONDERSTEUNT JAARLIJKS EEN AANTAL TOPSPORT-EVENEMENTEN. WIL JE DEZE EVENEMENTEN VAN DICHTBIJ MEEMAKEN?

...TOPSPORT HARD WERKEN IS

Om de absolute top te bereiken is discipline, hard werken en liefde voor sport helaas niet altijd genoeg. Het beschikken over goede financiële ondersteuning is, zoals overal, ook bij topsport aan de orde van de dag. Het hebben van steun geeft topsporters de mogelijkheid hun talent en mentaliteit te laten bloeien en de top te halen.

Xcent, één van onze aanvoerders van ambitie, is een organisatie die klanten ontzorgt middels het aanleveren van tijdelijke krachten. Zij weten dus alles af van het bieden van een service, zodat hun klanten zich kunnen focussen op wat echt telt. ‘We wilden deze service ook graag bieden aan sporters. We hebben daarom het Jeugdsportinitiatief in het leven geroepen. Met dit Jeugdsportinitiatief geven we jonge sporters met grote ambities een kans. Middels sportieve hulp geven we sporters de mogelijkheid om te laten zien wat ze waard zijn. Een handvat om grenzen te verleggen.’, aldus manager operations Wouter Diepenbroek.

‘Vanuit ons hoofdkantoor in ‘s-Hertogenbosch proberen wij ons netwerk te vergroten om zo in aanraking te komen met sporters die onze hulp hard kunnen gebruiken. Als Aanvoerder van Ambitie bieden wij samen met Brabantsport en CTO Zuid sporters de kans op succes. Onder andere met hun hulp hebben we in 2019 een inspirerende groep sporters die gaan laten zien wat ze waard zijn.’ We stellen jullie graag voor aan een tweetal sporters uit onze groep:

MEREL HOEDT (19 jaar)

Merel is intussen een professioneel tennisspeelster die als doel heeft om binnen 5 jaar de top 100 binnen te stormen. Als single speelster heeft ze binnen de WTA al 3 halve finales bereikt en 12 kwartfinales en staat ze momenteel op nr. 766 op de ranglijst.

GUUS VAN DEN BESSELAAR (12 jaar)

Een 12 jarige ambitieuze trampolinespringer die vorig jaar samen met een collega springer een finaleplaats haalde op het WK in Sint-Petersburg. Ook dit jaar staan er weer uitdagende wedstrijden op het programma met als uiteindelijke doel het WK 2020 in Tokyo. Als lid van TeamNL doet Guus er alles aan dit te behalen.

WIST JE DAT WE GRAAG VOOROP BLIJVEN LOPEN MET DE LAATSTE TECHNOLOGIEËN? INNOVATIE ZIT IN HET BRABANTSE DNA

CITYLEGENDS BRENGT URBAN SPORTS LETTERLIJK IN KAART

We zijn volop bezig met een nieuwe, innovatieve en location based app. Deze game geeft een extra dimensie aan de wereld van urban sporters. De basis van de game is een virtuele kaart, waar je in de vorm van beweeg-challenges door de stad heen allerlei tricks en oefeningen kunt uitvoeren, filmen en uploaden.

De deelnemer kiest ervoor om challenges alleen uit te voeren, samen met vrienden, óf om juist een (on)bekende uit te dagen. Video’s worden gerankt op basis van likes en views. Degene met de hoogste score mag zich de ultieme CityLegend noemen!

WANDERWATCH, HET HORLOGE DIE KINDEREN MEER BUITEN LAAT SPELEN

Het horloge, Wanderwatch, combineert de lol van video games met al het goede van buitenspelen. Het is een interactieve smartwatch die kinderen verleidt om van de bank af te komen. 

Hoe dat interactief buiten spelen met de Wanderwatch dan werkt? Met de bijbehorende magische steen, die via bluetooth verbonden is met het horloge, krijgt bijvoorbeeld verstoppertje spelen een nieuwe dimensie. Samen met vriendjes en vriendinnetjes op zoek naar de verstopte schat terwijl de Wanderwatch aanwijzingen geeft: “warmer, warmer, kouder kouder.” Ook leuk: de motion activated geluidseffecten maken van je fiets een racende politieauto met sirene. En zwaaiend met je arm verandert een stok in een heus zwaard. Het innovatieve horloge is al verkrijgbaar in de speelgoedwinkel.

DE GAMEBUS APP MOTIVEERT LEERLINGEN OM CHALLENGES AAN TE GAAN VOOR EEN GEZONDE LEEFSTIJL

De challenges spelen in op fysieke, sociale en cognitieve gezondheid. Denk bijvoorbeeld aan bewegen, slaap, stress, seksualiteit en voeding. De leerlingen worden onder meer uitgedaagd om digitaal tikkertje te spelen in de gymzaal en krijgen punten als ze met iemand gaan sporten die meer dan 50 jaar ouder is.

WIST JE DAT WE UNIEK SPORTEN BRABANT EEN WARM HART TOEDRAGEN? IEDEREEN, MET OF ZONDER BEPERKING, DOET MEE IN BRABANT!

EEN MOOI GEBAAR

CONCOURS HIPPIQUE IN MIERLO SCHENKT DEEL PARKEERGELDEN AAN UNIEK SPORTEN BRABANT

De cheque kwam ten goede aan het programma Uniek Sporten Brabant, waarmee BrabantSport mensen met een beperking stimuleert om meer te gaan bewegen. BrabantSport schonk de cheque vervolgens aan Parapaard voor de aanschaf van een klittenbandzadel voor mindervalide ruiters in de regio.

SPORTEN VOOR IEDEREEN IN BRABANT

Wist je dat je als je een beperking of chronische aandoening hebt en het lastig vindt om een geschikte sport te vinden:

• Je gratis hulp kunt krijgen van een van de beweegcoaches van de Brabantse Sportloketten?

• Je via de sportzoeker op unieksportenbrabant.nl kunt zien welke verenigingen welke aangepaste sporten aanbieden bij jou in de buurt.

• Je gratis sporthulpmiddelen kunt uitproberen via Wheels2sport.

• Je gebruik kunt maken van een sportmaatje om samen te gaan sporten. Wel zo gezellig!

Daarnaast zijn we ook nog op zoek naar sportmaatjes! Heb jij interesse of wil je meer hierover weten? Stuur dan een mail!

DOE OOK DE BELOFTE!

Paralympisch goudwinnaar Michael Schoenmaker stopte met zijn zwemcarrière, maar belooft om te blijven bewegen omdat het goed voor je is. Ga (meer) bewegen!