Breakdancer Sjoerd Poldermans (Stepper) zit vol ambitie

DE URBAN SCENE IN BRABANT IS ALIVE

Met een hele strakke connectie naar The Ruggeds in Eindhoven is Sjoerd Poldermans op dit moment volop aan het trainen in Huizen. Niet ver van zijn woonplaats Hilversum en zijn geboorteplaats Laren. De 24-jarige breakdancer verruilde in 2013 het Gooi al, om in de Lichtstad zijn talenten te laten zien bij The Ruggeds. Dit collectief van heel veel dansers bestaat al vanaf 2005. “Op dit moment hebben we een eigen studio waarvandaan we toewerken naar grote wedstrijden in binnen- en buitenland. Dat zijn naast de competitiewedstrijden in eigen land ook grote toernooien zoals EK’s en WK’s. Er wordt gespeculeerd over een topsporthal waar alle Urban Sports samen in terecht kunnen. Rotterdam en Eindhoven worden in dat kader genoemd. Ik hoop van harte dat het Eindhoven gaat worden, want dan zal deze stad écht de Urban Sportstad van Nederland worden.”

ONTMOET DEWI VAN MAAREN

Dewi is actief in de Urban scene op het vlak van breaking en is vanaf het begin betrokken bij de B5UP; het Brabantse Urban Platform van de vijf grote Brabantse steden. Benieuwd naar haar mening over breaking als Olympische sport en haar visie over de toekomst van de Urban scene in Brabant? Bekijk snel de video.

BRABANT IS THUIS

Maak kennis met: Nasser El Jackson! Nasser werd op zijn vijftiende ontdekt en mag zichzelf op inmiddels 25-jarige leeftijd al tweevoudig wereldkampioen groundmoves noemen. Nasser is een echte allround straatvoetballer uit Tilburg. De tweemalig wereldkampioen groundmoves beheerst zowel het freestyle voetbal als het pannavoetbal. Als freestyler speel je een aantal minuten met de bal: zittend, staand, op zijn hoofd, tussen zijn knieën; alles is mogelijk. Nasser geeft shows over heel de wereld, maar verzorgt ook clinics en heeft een eigen theatershow. 'Ook heb ik een eigen team: Team El Jackson, waarmee ik jongens uit Nederland, België en zelfs eentje uit Spanje opleid. Zij zijn door mij begonnen, en het is mijn doel om een platform op te bouwen.’

INSPIRATIE VOOR DE JEUGD Nog meer dan anders, is Nasser in deze lastige tijd waarin we nog steeds moeten dealen met corona, een jongen die de jeugd wil inspireren en motiveren. “Ik wil dat mensen zich niet laten verleiden door slechte verleidingen in het leven. Ik wil jongeren aansporen het uiterste ui zichzelf te halen. Ik heb zelf niet het goede voorbeeld gehad – en daardoor juist ook weer wel – en die les probeer ik over te brengen”. Dat doet hij onder andere door middel van de El Jackson education. Nasser werkt langdurig met kinderen, waarbij voetbal het middel is om hen op een positieve manier in het leven te laten staan. Een unieke voetbalschool die theater voor de nieuwe generatie normaliseert. “Ik ben als een broer voor die kinderen en deel alles wat ik meegemaakt heb. Hierdoor weten zij dat ook zij een keuze hebben. Zij willen dezelfde weg bewandelen en het goede pad blijven volgen.” Een andere droom die onlangs voor de 25e jarige balvirtuoos uitkwam, is zijn eigen ballenlijn. “Voetbal verbindt en brengt beweging, creativiteit en positiviteit met zich mee. De El Jackson ball heeft zes kleuren en staan voor de kleuren van de regenboog en daarmee zon en regen, de donkere en de lichte kant van het leven.” Nasser kent beide kanten. Dat brengt diepgang in wat hij deelt en in wat hij doet.

BRABANT IS THUISKOMEN Nasser reist het land en de wereld rond, maar Brabant is zijn thuisbasis. ‘Ook in de toekomst zal Tilburg de plek zijn waar hij blijft. “Brabant is voor mij thuis zijn. Daar ben ik het meeste mezelf. Het gezellige, spontane..de mensen. Daar houd ik van. Een regio met een groeiende urban scene waarin je super makkelijk verbindingen maakt. Daar zal ik altijd tussen willen staan.’

WIN EEN GESIGNEERDE EL JACKSON BALL!

Kans maken op een El Jackson ball? BrabantSport geeft ze alle zes weg! Én gesigneerd door Nasser! Hoe maak je kans? Volg BrabantSportNL en nassereljackson op Instagram en like de post van 25 maart. Meer kans maken? Deel het bericht dan in je stories.

De winnaars krijgen persoonlijk bericht in de 3e week van april.

VIND ONS OOK OP SOCIAL MEDIA