ALLE PIJLEN OP
'S-HERTOGENBOSCH TIJDENS HET WK (PARA) HANDBOOGSCHIETEN

Er zijn ruim twintigduizend hotelovernachtingen geboekt, er worden tienduizenden toeschouwers, tweeduizend atleten en begeleiders verwacht en de geschatte economische impact ligt op 4,5 miljoen euro. Kortom: het WK (Para) Handboogschieten in 's-Hertogenbosch zal begin juni niet onopgemerkt voorbijgaan. Niet alleen omdat de WK als kwalificatietoernooi voor de Spelen van 2020 geldt, ook wordt zo nog maar eens duidelijk hoe steeds meer partijen in Brabant de handen succesvol ineenslaan.

TEAM TOC EN BRABANTSPORT

Twee spilfiguren in die samenwerkende partijen zijn Team TOC en BrabantSport. Sportevenementenbureau Team TOC kreeg de organisatie van het WK toegewezen door de internationale federatie voor het handboogschieten en BrabantSport is de organisatie die de sport, overheden, het bedrijfsleven en onderwijs met elkaar verbindt. Directeur van BrabantSport Michel Reinders: ‘Team TOC en de handboogbond en -federatie zorgen voor het sporttechnische gebeuren. Wij met BrabantSport willen samen met Team TOC Brabant ook economisch en maatschappelijk sterker maken middels sport.

Op economisch vlak betekent dat bijvoorbeeld dat we ons bij evenementen hard maken voor het inzetten van Brabantse bedrijven in de horeca- en transportsector.’

SPORT, ECONOMIE EN MAATSCHAPPIJ

Zo zal rond de WK in de regio ‘s-Hertogenbosch nauwelijks nog een hotelkamer te boeken zijn. Of neem de transport van de Paralympische handboogschutters. Dat wordt door vervoersmaatschappij Arriva gedaan; een partner van BrabantSport. ‘En nu ook een officiële partner van Team TOC’, zegt Eric Kersten, directeur van het evenementenbureau. ‘Dat is het leuke: de samenwerking breidt zich steeds verder uit.’


Daarnaast beoogt zowel Team TOC als BrabantSport een maatschappelijke rol. Een voorbeeld daarvan is de groepen kinderen die worden uitgenodigd voor een clinic en traktatie. ‘Daarbij richten we ons op de gezinnen die dit niet kunnen betalen’, zegt Michel. ‘In een andere vorm gaan we zo ook ouderen en mensen met een handicap benaderen.’ Zo is er tijdens het WK oog voor sport, economie én maatschappij. Eric: ‘Alle pijlen op ‘s-Hertogenbosch van 3 tot en met 16 juni.’

BEN JIJ OOK BIJ HET GROOTSTE SPORTEVENEMENT VAN 2019 IN NEDERLAND?

De WK (Para) Handboogschieten in ’s-Hertogenbosch van 3-16 juni zijn gratis toegankelijk m.u.v. de finales. In het stadion op de Parade kun je naast de finales ook genieten van Jazz in Duketown (7-10 juni), muziekfeest Hart voor Muziek (12 juni) en een liveconcert van de Edwin Evers Band (13 juni). Een vol programma dat je niet mag missen. Zien we jou ook daar?

WORD FAN VAN BRABANTSPORT

Brabantse topsportevents meemaken, deelnemen aan clinics en je Brabantse sporthelden ontmoeten? Meld je dan nu gratis aan voor de online BrabantSport clubcard.


TIPS VAN DE TOP

met Mink van der Weerden

Iedere editie vind je hier tips van onze Brabantse sporthelden uit Team Brabant Sport. Benieuwd welke voedingstips Nederlands Elftal speler én strafcornerspecialist Mink van der Weerden voor jou heeft? Bekijk hier dan snel het filmpje!