'EXPERT IN CORONA KWESTIES'

Marcel Hunze, o.a. directeur Indoor Brabant én Libéma Open, kijkt vooral vooruit

Hij is gezond. Ook de familie van Marcel Hunze is gelukkig niet getroffen door het virus dat van 2020 een rampjaar maakt. ‘Ja, het is een waardeloos sportjaar. Voor ons begon het al met een dramatische beslissing rond Indoor Brabant. De wereld stond in maart ineens op zijn kop. Alles was in gereedheid voor een mooie editie, (lachend) alleen de kaarsjes op de tafels waren nog niet aangestoken. Dat was op maandag. Samen met de veiligheidsregio hadden we alle voorbereidingen getroffen. Handen schudden deden we al niet meer zelfs voordat de premier dit ons oplegde. Het kon doorgaan.

Op dinsdag kwam de eerste inperking. Evenementen mochten niet meer dan 1000 bezoekers trekken. Dat zouden we nog kunnen inpassen, maar tijdens de volgende persconferentie zakte het aantal ineens naar 100 man. Daar schiet je met de organisatie en de al aanwezige ruiters al ver overheen. Dan moet je een beslissing nemen die niet alleen sportief pijn doet, maar ook een schadepost van 4,5 miljoen euro oplevert. Tot op de dag van vandaag zijn we bezig om dit gat te dichten. Hartverwarmend is dan om te merken dat partners én bezoekers meeleven en ons helpen.”

SAMEN MAKEN WIJ BRABANT STERKER DOOR SPORT

Er is geen mooiere manier om als ondernemer je commitment aan onze provincie te tonen dan­ via sport. Als onze partner, als aanvoerder van ambitie, help je sportieve dromen­ waar te maken. Samen met tal van andere toppartners uit ons netwerk. ­Want er is niets mooiers dan samen juichen en genieten van sport.

VIND ONS OOK OP SOCIAL MEDIA