BRABANTS TOPTALENT WEER AAN DE GANG

Wist je dat we er in Brabant alles aan doen om ons topsporttalent zo goed mogelijk te ondersteunen? Dat gebeurt op het Centrum voor Topsport en Onderwijs Zuid (CTO Zuid). CTO Zuid is namens BrabantSport verantwoordelijk voor Talentidentificatie én een van de vijf landelijke opleidingscentra van NOC*NSF die topsport, onderwijs en huisvesting combineren.

Talenten en topsporters worden ondersteund door een team dat bestaat uit experts. Zij begeleiden onze talenten op het gebied van strength&conditioning, prestatiegedrag, medisch en paramedisch, topsport leefstijl coaching, voeding en anti-doping. Met andere woorden; op het CTO worden de nieuwe Pieter van den Hoogenbands en Yuri van Gelders gesmeed.

Tijdens de coronacrisis moest ook het CTO dicht. Dat had enorme gevolgen voor de sporters, want ineens konden zij hun sport niet meer (onder goede begeleiding) uitoefenen én niet op de sportcampus wonen. Maar ons Brabants toptalent kan weer aan de slag… want het CTO Zuid is sinds 2 juni weer in zijn geheel open. Maak kennis met het CTO. Check het filmpje!