BRABANTSPORT TIJDENS CORONA: SAMEN STAAN WE STERK

IEDEREEN IN BEWEGING; JUIST TIJDENS DE CORONACRISIS

De afgelopen maanden bleef heel Nederland thuis. Corona had de hele wereld in zijn grip. We bleven thuis, allemaal. De periode was ook voor ouderen en mensen met een beperking of chronische aandoening erg zwaar. Waar anderen nog naar buiten konden voor een ommetje, zaten zij binnen terwijl het juist voor hen extra belangrijk is om voldoende te bewegen. Bewegen is namelijk goed voor je immuunsysteem. En je immuunsysteem is cruciaal om ziektes te voorkomen. Bovendien maak je door te bewegen extra geluksstofjes aan en word je er vrolijker van. BrabantSport organiseert daarom de BrabantSport zorgtour; een initiatief waarbij we samen met onze Brabantse topsporters en met beweegcoaches van Uniek Sporten speciale beweeglessen bij diverse zorginstellingen in Brabant verzorgen. Doel van deze tour: iedereen inspireren om ook nu vanuit de eigen woning te blijven bewegen. En dat lukt met succes!

De bewoners van de verschillende zorginstellingen doen actief mee vanaf hun balkon, vanachter het raam of in de binnentuin. Hockeyinternational Lidewij Welten was aanwezig bij één van de 12 zorgtehuizen die de afgelopen maanden bezocht werden: “Sporten en bewegen is mijn passie en ik ben blij dat ik met deze eigenschappen in deze tijd iets terug kan doen voor bewoners en personeel van zorginstellingen. Mooi om op deze manier een glimlach op het gezicht van mensen te zien én iedereen op zijn eigen manier een klein beetje uit te dagen.” Naast Lidewij Welten hebben ook Kika van Es (voetbal), Maikel Scheffers (rolstoeltennis), Maud van der Meer (zwemmen) en Sanne Voets (paardrijden) beweeglessen gegeven.

BLIJF ACTIEF

Alle deelnemers krijgen de beweegbingo. Een mooi alternatief en duwtje in de rug voor als beweging met je vaste sportgroepje er nog niet in zit. Knip de bingokaart uit, hang hem op de koelkast en doe elke dag een paar oefeningen. Of doe mee met de hele beweegles met Lidewij Welten. Deze beweegles is ook heel geschikt voor mensen die wat moeilijker ter been zijn. Je kunt de beweegles staand doen, maar ook zittend.

UNIEK SPORTEN BRABANT HELPT JOU!

Heb je vragen over (thuis) bewegen met een beperking of aandoening? Onze beweegcoaches van Uniek Sporten Brabant helpen je gratis bij het vinden van een beweegvorm die bij je past. Nu en na de coronacrisis. Klik hier voor de contactgegevens van de beweegcoach bij jou in de buurt.

DOE MEE MET DE BRABANTSPORT QUIZ

en win een 17 rittenkaart van Strong Coaching

Voorzichtig wordt er de komende weken gelukkig steeds meer mogelijk. Kinderen gaan weer naar school en in aangepaste vorm is de horeca weer open. Én we hebben gezien hoezeer sport gemist werd de afgelopen maanden. Daar willen we iets aan doen! Doe mee met de BrabantSport quiz, want we geven maar liefst 5 keer een 17 rittenkaarten Bootcamp weg bij Strong Coaching (regio Eindhoven/Helmond) en zorg dat je die coronakilo’s er snel weer af hebt;).

EXTRA AANDACHT VOOR ZORGPERSONEEL

BrabantSport heeft in deze tijd ook extra aandacht voor het Brabantse zorgpersoneel. Zo bestaat de mogelijkheid voor Brabantse ziekenhuizen om op termijn, na de coronacrisis, een bezoek te ontvangen van een aantal Brabantse topsporters uit Team BrabantSport. Zij verzorgen dan een motivational speech of een clinic voor een bepaalde groep medewerkers. Ook springen onze experts van CTO Zuid in de bres voor artsen en verpleegkundigen van Brabantse ziekenhuizen die kampen met druk door de coronacrisis. Op initiatief van BrabantSport krijgen zij hulp van sportpsychologen. Daarnaast kunnen zij gebruik maken van het pakket ‘Presteren onder druk’ met onder andere speciale inspiratievideo’s en content om het zorgpersoneel fysiek en mentaal te ondersteunen.

Samen maken we juist nu Brabant sterker door sport. Laat je inspireren én deel jouw idee via #brabantsterkerdoorsport hoe sport de komende tijd Brabanders kan helpen. Samen pakken we door! Heb je een idee, maar heb je hulp nodig?