Pagina 3

De rol van BrabantSport richting de Spelen


Pagina 4

De Olympische en Paralympische Spelen


Pagina 5

Een kijkje achter de schermen Interview met Marcel Wouda en Ranomi Kromowidjojo


Pagina 6

Onze toekomst aan het woord Interview met Keet Oldenbeuving en Jermain Grünberg

EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN MET DIT SPELEN MAGAZINE

De Olympische (23 juli - 8 augustus) én Paralympische Spelen (24 augustus - 5 september) van Tokyo staan eindelijk voor de deur! We keken er vorig jaar al naar uit en zijn dan ook heel erg blij dat het nu eindelijk zover is. Niet alleen omdat het ons sporthart sneller doet kloppen, maar natuurlijk ook omdat wij dagelijks met veel mensen hard werken aan een optimale topsportinfrastructuur voor onze topsporters en talenten zodat zij kunnen schitteren op dat hoogste podium. Ik ben trots op de mooie interviews die we o.a. hadden met de ervaren Ranomi Kromowidjojo, die zich klaarmaakt voor haar 4e Olympische Spelen. Én vlaggendraagster Keet Oldenbeuving die als 16-jarige voor het eerst naar dit mondiale toernooi gaat. Beide dames maken gebruik van de faciliteiten die wij hen hier bieden. Hoe mooi is dat!

En dat is niet het enige voorbeeld. Met de Spelen in aantocht geven we jullie via dit magazine graag meer inzicht in de rol van BrabantSport en haar TeamNL centrum. Wat doen we nu precies aan topsport en talentontwikkeling én wie zijn daar zoal bij betrokken? Hoe draagt de innovatieagenda van onze InnoSportLabs hieraan bij? Op welke manier inspireren en motiveren we Brabanders door middel van sport? En, welke Brabantse topsporters en Team BrabantSport ambassadeurs moet je zeker in de gaten houden in Tokyo? Lees er alles over in dit digitale magazine.

TROTS Voor iedereen was het een onzekere en turbulente periode waarbij het uiterste van mensen gevraagd werd. Het geduld en de weerbaarheid van onze coaches, topsporters en talenten is door COVID-19 erg op de proef gesteld. Toen ons land op slot ging, hadden we een bijzondere uitzonderingpositie doordat onze sporters mochten blijven trainen. Ik ben dan ook enorm trots op de manier waarop we onze begeleiding, trainingen en faciliteiten door hebben kunnen laten gaan en hoe ons team, alle partners, sporters en Team BrabantSport ambassadeurs zich door deze periode heen hebben geslagen. En nu, de neuzen vooruit. Het land gaat hopelijk snel weer open en wij blijven werken aan een sterker Brabant door sport.

Veel leesplezier en geniet van deze sportzomer. Sportieve groet, Nienke Nijenhuis Directeur Topsport & Innovatie BrabantSport home of TeamNL