24 UUR PER DAG PIJN, MAAR TOCH EEN INSPIRATIE VOOR VELEN KUNNEN ZIJN...

Maak kennis met het nieuwste lid van Team Brabant Sport: weelchairskater Kevin van Ekert

Tot 2011 was Kevin een kerngezonde jongen. Toen kwam het moment dat hij op de scooter stapte en geen voorrang kreeg van een automobilist. Sindsdien zit de nu 26-jarige Kevin in een rolstoel. Hij leeft constant met pijn. “Ik heb een Complex Regionaal Pijnsyndroom in mijn rechterbeen”, legt Kevin uit. “Mijn rechterbeen functioneert niet meer, ik heb er 24 uur per dag pijn aan. Later zijn ze er ook nog achter gekomen dat ik een hernia heb.” Desondanks is Kevin een echte vechter, een inspiratie voor velen. “Ik wil laten zien dat een rolstoel ook cool kan zijn en niet alleen het beste uit mezelf halen, maar ook de sport zo groot mogelijk maken.” Ook als hij zelf niet meer kan skaten, wil Kevin zich hard maken voor het weelchairskaten in Nederland.

CLINIC BAS VERWIJLEN

Op 15 november kruisten een aantal gelukkige BrabantSport clubcardhouders de degens met topschermer Bas Verwijlen tijdens een exclusieve clinic in De Plek in ’s-Hertogenbosch. Bas daagden hen uit de eerste basistechnieken van het schermen onder de knie te krijgen. Want hoe val je aan? Wat is de juiste techniek? Hoe kun je jezelf goed verdedigen? Bas leerde het hen en de avond werd uiteraard afgesloten met een duel. Bekijk hier de beelden!

TIPS VAN DE TOP

met Bas Verwijlen

Iedere editie vind je hier tips van onze Brabantse sporthelden. Benieuwd welke voedingstips Olympisch topschermer Bas Verwijlen voor jou heeft? Bekijk hier dan snel het filmpje!

CLINIC HANDBOOGSCHIETEN

met Sjef van den Berg

Op 29 mei vond bij Handboogvereniging De Ontspanning in Sint Oedenrode een unieke clinic Handboogschieten plaats met niemand minder dan wereldtopper Sjef van den Berg. Sjef liet 20 Brabanders kennis maken met deze bijzondere sport waarbij concentratie, snelheid en spanning centraal staan.