UNIEK SPORTEN BRABANT

In Brabant moet iedereen mee kunnen doen. BrabantSport werkt daarom met een groot aantal lokale en landelijke partners samen om zoveel mogelijk Brabanders met een chronische aandoening of beperking te helpen bij het vinden van een passende sport. Uniek Sporten Brabant biedt hierbij gratis ondersteuning.

De ruggengraat van Uniek Sporten Brabant wordt gevormd door zeven regionale loketten voor Uniek Sporten. Bij ieder loket werken regionale gemeenten samen om mensen met een beperking te begeleiden naar een passend beweegaanbod. Ben jij of ken jij iemand met een beperking of chronische ziekte? Schakel de hulp in van Uniek Sporten Brabant! Naast dat Uniek Sporten Brabant via de loketten helpt bij vinden van een passende sport bij een vereniging of sportaanbieder, kun je ook (gratis) hulp krijgen van beweegcoaches.

Zij kijken niet alleen samen met je welke beweegvorm bij je past, maar kunnen ook adviseren over vervoer of benodigde hulpmiddelen. In een aantal regio’s kunnen de beweegcoaches je zelfs helpen bij het vinden van een sportmaatje. Tot slot kun je via Uniek Sporten Uitleen (gratis) verschillende hulpmiddelen uitproberen om te kijken welke sport het beste bij ze past.

MEER WETEN?

HÉT UNIEK SPORTEN BRABANT NETWERK; DE SPORTLOKETTEN

Hoe draagt Uniek Sporten Brabant bij aan het in beweging brengen van Brabanders met een beperking of chronische aandoening?

UNIEK SPORTEN BRABANT WERKT ALS STERKE SCHAKEL

Claudia is als beweegcoach al enkele jaren enthousiast bezig om de match te maken tussen sport- en beweegaanbod en mensen met een beperking of chronische aandoening die nog niet sporten of bewegen.

SPORTEN VOOR IEDEREEN TOEGANKELIJK DANKZIJ UNIEK SPORTEN HULPMIDDELEN

Sporten en bewegen moet voor iedereen toegankelijk zijn, ook voor mensen met een beperking of chronische aandoening. Voor sommige mensen is sporten echter geen vanzelfsprekendheid.

SPORTEN BIJ EEN VERENIGING, IETS VOOR JOU?

Iedereen moet kunnen sporten bij een sportvereniging, ook als je een beperking hebt. Bij veel sportverenigingen zijn de faciliteiten al aangepast om sporters met een verstandelijke of lichamelijke beperking te kunnen verwelkomen.